loader image

Услуги

Foot Studio Bulgaria

Индивидуални ортопедични стелки

Около 80% от хората имат проблеми с опорно-двигателния апарат. Една голяма част от тези проблеми са дължат на отклонения свързани с ходилата. Правилното балансиране на тялото изисква специализиран и индивидуален подход, за да се възстановят нормалните опорно-двигателни функции.

Нашите съвети:

  • Ако имате здрави крака, това е чудесно, ортопедични стелки се носят, освен за да коригират съществуващи изменения и проблеми, също така и за профилактика, за да запазим краката си здрави и да направим обувките по-удобни. Всеизвестна истина е, че усилията в профилактиката са по-ефективни от принудителната терапия.

  • Възможна индикация за съществуващи проблеми с краката могат да бъдат: неправилна форма на пръстите, огънати нокътни плочки, мазоли, изпъкнали кокалчета на пръстите, неправилно износване на тока на обувките, изкривяване на езика на обувките, бърза деформация на цялостния вид на обувките, съществуващи болки в ходилата, коленете и кръста.

  • Ако самостоятелният избор на ортопедични стелки и направените усилия за отстраняване на съществуващия проблем не са дали резултат, ние от pedag® имаме разработена система за изработка на индивидуални ортопедични стелки pedag® Professional ORTHO SYSTEMS. Използването на системата за изработване на вашите индивидуални ортопедични стелки е единствено и само възможно при посещение при специалист.

ВАЖНО: Индивидуалните ортопедични стелки са медицинско изделие, изработват се от специалист – ортопедичен техник и извършват ортопедична корекция на ходилото. Съществуват индивидуални стелки за комфорт, удобство или спорт, които не са ортопедични.

ВАЖНО: Индивидуалните ортопедични стелки са медицинско изделие, изработват се от специалист – ортопедичен техник и извършват ортопедична корекция на ходилото. Съществуват индивидуални стелки за комфорт, удобство или спорт, които не са ортопедични.

Диагностика

Плантография

За диагностициране на проблемите и подпомагане на работата на ортопедичните техници се използват различни технически помощни средства, които дават графична представа за начина, по който хората стъпват или начина, по който се разпределя тежестта върху ходилото. Съответно има два подхода за плантографиране на ходилата (устройства, които показват контактната повърхност и устройства, които показват разпределението на тежестта към пода). Съвременните технологии, които използваме са част от pedag® Professional ORTHO SYSTEMS.

 

Етапи в изготвянето на индивидуални стелки

  1. Запазете своя час при предпочитания от вас ортопедичен техник тук
  2. По време на посещението правим плантография, установяваме проблемните зони на ходилото, изменението на сводовете, разпределянето на тежестта, изслушваме оплакванията ви и обсъждаме възможните решения за подобряване на състоянието ви.
  3. В рамките на посещението ви изработваме необходимото за вас индивидуално коригиращо средство.

 

Ползи от носенето на ортопедични стелки

Ортопедичните стелки са изключително полезни за подобряване на общото здравословно състояние на целия опорно-двигателен апарат. Те предоставят подкрепа и стабилност на стъпалата, което може да намали напрежението в мускулите и ставите. Ортопедичните стелки могат да помогнат при лечението на проблеми с опорно-двигателния апарат (всякакъв тип плоскостъпие, паднали сводове, болки в глезена, болки в сухожилията и меките тъкани, болки в гърба, кръста и врата), предизвикани от неправилната позиция на глезените и ходилата.

 

Ортопедичните стелки помагат за подобряването на чувството за стабилност и  коригират неправилно разпределената тежест при ходене. Това подпомага правилната анатомична позиция на краката и намалява риска от болки и дискомфорт. Подпомагайки правилната позиция на стъпалата, ортопедичните стелки могат да подобрят баланса и устойчивостта при ходене, което е особено важно за по-възрастните хора и за хора със здравословни проблеми.

 

Ортопедичните стелки могат да бъдат персонализирани спрямо индивидуалните нужди на човека, осигурявайки оптимална грижа за конкретните проблеми. С използването на ортопедични стелки, можете да подобрите походката си, да си създадете удобство и по-добро качество на живот, като предотвратите болките и предпазите здравето си в дългосрочен план.